JOM IKLAN DI SINI
Hanya RM10/bulan!!!
KLIK SINI

WELCOME!

WELCOME!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LAGU RAYA M. NASIR

Posted by Mrs Keropok Jun 18, 2017 0 comments


SUATU HARI DI HARI RAYA
OLEH: M. NASIR

LAGU RAYA

Posted by Mrs Keropok 0 comments


"AIR MATA"
OLEH: SITI NURHALIZA


Saya ingin berkongsi satu peluang yang hebat bagi mereka yang berminat. Pekerja dari rumah samada secara sambilan atau sepenuh masa diperlukan di seluruh Malaysia. Upah yang lumayan disediakan. Bekerja dengan syarikat berasaskan internet di seluruh dunia. Segera rebut peluang.... Klik banner di bawah....Rahsia Anak Pintar Cerdas

Posted by Mrs Keropok Disember 13, 2014 0 comments

Perhatian Bagi Ibu Yang Sedang Mengandung Dan Yang Mempunyai Anak Dibawah Usia 5 Tahun!!!

Mahu Anak Anda Pintar & Pandai Membaca Sebelum Masuk Tadika?

Ketahui bagaimana mendidik anak anda menjadi anak yang pintar cerdas dan pandai membaca sejak kecil disini..

TAKWIM SEKOLAH 2015

Posted by Mrs Keropok Disember 12, 2014 0 comments

Berikut adalah perincian Takwim Persekolahan bagi Tahun 2015 yang telah dikeluarkan oleh Bahagian Pengurusan Sekolah Harian Kementerian Pendidikan Pendidikan Malaysia. Takwin sangat berguna bagi guru-guru yang akan membuat perancangan pengagajaran di kelas. Ia juga penting sebagai panduan kepada ibu bapa dan penjaga pelajar bagi merancang aktiviti persekolahan mahupun cuti.
Kita tidak dapat setuju dengan kekejaman Hitler, cumanya di samping kekejaman yang disandarkan kepada Adolf Hitler, persoalan yang patut ditanya, mengapakah kempen Adolf Hitler bahawa Yahudi adalah bangsa yang bahaya, telah merosak dan mengancam Jerman, mendapat sambutan ketika itu?

Ketika Hitler baru cuba muncul dalam politik Jerman pada tahun 1919, walaupun beliau seorang pemidato yang baik, beliau belum terkenal dan hanya beberapa orang sahaja yang hadir mendengar ucapannya.

Namun selepas itu, apabila beliau membangkitkan dalam ucapan-ucapannya isu anti-semitic atau anti Yahudi, rakyat Jerman mula membanjiri ucapannya dan menyokong gerakannya membenci Yahudi. Apabila Hitler dipenjarakan pada tahun 1923 selama sembilan bulan, beliau menulis bukunya yang terkenal Mein Kampf.

Sejak awal penulisan buku tersebut, Hitler menegaskan bahawa penderitaan ekonomi yang dihadapi oleh bangsa Jerman yang ketika itu adalah berpunca dari kejahatan Yahudi. Perasaan kebencian terhadap Yahudi dihidupkan dalam buku tersebut.

Sebenarnya, Hitler bukanlah orang memulakan kepercayaan bahawa Yahudi adalah bangsa perosak. Pada 1542, pemimpin agung Prostestan Jerman, Martin Luther telah menulis tentang pembohongan dan kemerbahayaan Yahudi dalam bukunya Against The Jews And Their Lies.

Pada kurun yang ke-14, Sepanyol dan Portugal memaksa masyarakat Yahudi hidup secara terpisah dari bukan Yahudi. Pada 1516, di Venice, Itali, pihak Gereja Katholik memerintah agar dibina tembok mengelilingi penempatan Yahudi yang dinamakan dengan Ghetto.

Yahudi tidak benarkan keluar pada waktu malam sehingga menjelang fajar. Masyarakat awam Kristian ketika itu percaya bahawa Yahudi adalah bangsa yang jahat dan beramal dengan ilmu hitam. Pembinaan ghetto kemudiannya telah berkembang ke seluruh Eropah.

Maka Yahudi Eropah dikepung disebalik tembok ghetto, atau pekan-pekan khas hanya untuk mereka. Mengapakah masyarakat Eropah ketika itu bersepakat mempercayai Yahudi adalah kaum yang jahat? 

Jawapannya, samada kepercayaan itu adalah khurafat, atau mereka mempunyai asas pengalaman dengan Bangsa Yahudi. Jikalau jawapannya yang pertama, Yahudi adalah memang bangsa yang teraniaya.

Jika jawapannya (yg kedua), Yahudi memang dalam sejarahnya adalah bangsa yang merosakkan kehidupan manusia sehingga menjadi ketakutan kepada masyarakat Eropah, tindakan kejam atau rakus Adolf Hitler, sekalipun kejam dan tidak dapat diterima, namun ia secara tidak langsung mengurangkan jumlah kemerbahayaan Yahudi kepada masyarakat Eropah khususnya dan dunia amnya.

Pun begitu Islam tidak mengiktiraf kekejaman sekalipun ke atas Yahudi. Setiap individu tanpa mengira latar bangsa hendaklah dihukum secara adil dan saksama.

The End

Anda boleh membuat semakan urusan kenaikan pangkat secara online dari masa ke semasa menerusi link yang disediakan dibawah. Ianya dijangka boleh mula dibuat selepas tarikh pengesahan oleh Ketua Jabatan pada 19 dan 20 Julai 2012.

Pemohon atau pengguna tidak dibenarkan lagi membuat sebarang urusan pendaftaran mahupun pengemaskinian maklumat dalam Sistem e-Pangkat selepas tarikh 18 Julai 2012. Namun dalam pada itu Ketua Jabatan masih boleh melakukan pengemaskinian selepas tarikh berkenaan. Berdasarkan maklumat KPM, jika anda ada masalah atau tidak tersenarai (jika layak) dalam Keputusan Kenaikan Pangkat (e-Pangkat) ini, maka Ketua Jabatan akan bertanggungjawab sekiranya PPP dan AKP tidak boleh dipertimbangkan dalam urusan pemangkuan/ kenaikan pangkat yang akan disiarkan di laman ePangkat selepas ini. kredit kepada ammboi.com

SEMAKAN KEPUTUSAN URUSAN KENAIKAN PANGKAT ONLINE (e-PANGKAT)


Semakan Keputusan Urusan Kenaikan Pangkat Online (e-Pangkat) – KPM

Note: Tahniah pada yang berjaya. Semoga ianya menambahkan semangat anda untuk terus memperjuangkan kerjaya anda sebagai warga Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM).Berita Semasa pernah mengeluarkan laporan berita mengenai pelarasan gaji kakitangan awam sekitar 1 bulan lebih yang lalu iaitu pada 23 September [klik : DI SINI]. Nampaknya proses menambahbaik skim penjawat awam berjalan seperti yang dirancang. Terbaru….

Terbaru, daripada 1.4 juta kakitangan awam, sejumlah 600,000 penjawat awam akan terlibat sama akan menrima “durian runtuh” apabila bakal menerima kenaikan gaji kakitangan awam naik yang mana akan melibatkan 81 skim perkhidmatan awam kesemuanya. Antaranya :

KENAIKAN GAJI KAKITANGAN AWAM NAIK 2 TANGGA GAJI : SENARAI SKIM?


 1. Pembantu Kawalan Trafik Udara
 2. Pemandu Lokomotif Sabah
 3. Pereka
 4. Pegawai Kebudayaan
 5. Ahli Fotografi
 6. Jurusolek
 7. Pegawai Galian
 8. Pegawai Kimia Bumi
 9. Pegawai Kaji Bumi (Geofizik/Kaji Bumi)
 10. Penolong Pegawai Galian
 11. Penolong Pegawai Kimia Bumi
 12. Pembantu Galian
 13. Pembantu Kaji Bumi
 14. Pegawai Makmal Filem

SELAMAT HARI GURU

Posted by Mrs Keropok Mei 16, 2013 1 comments

S

Fakta-fakta Menarik PRU 13.....

Posted by Mrs Keropok Mei 08, 2013 1 comments
Keputusan akhirnya BN - 133, Pakatan Rakyat, yang dianggotai DAP, PKR dan Pas, pula mengumpulkan 89 kerusi Parlimen - menambah tujuh kerusi berbanding lima tahun lalu.

Berikut ialah pemerhatian terhadap keputusan akhir tersebut:

1) Pakatan kehilangan Kedah. Ketiga-tiga negeri PR yang lain - Selangor, Penang and Kelantan - kesemuanya menang dengan majoriti lebih 2/3:

Selangor - Pakatan 44, BN 12
Penang - Pakatan 30, BN 10
Kelantan - Pakatan 33, BN 12

2) MCA hanya tinggal 6 kerusi parlimen (berbanding 15 pada 2008), sementara Gerakan hanya tinggal satu (berbanding 2 ). Kerusi tunggal Gerakan ialah Simpang Renggam di Johor, yang dipertahankan oleh Liang Teck Meng.

3) DAP menambahkan 10 kerusi parlimen, sementara PKR dan PAS masing-masing kehilangan satu kerusi berbanding keputusan 2008.

DAP - 38
PKR - 30
PAS - 21

4) 4 orang menteri kabinet tewas. Mereka yang kalah ialah Menteri Pengangkutan Datuk Seri Kong Cho Ha, Menteri Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin, Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Seri Chor Chee Heung dan Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi Tan Sri Benard Giluk Dompok. Diantara timbalan menteri yang kalah ialah Datuk Saifuddin Abdullah, Datuk Puad Zarkashi dan Datuk Lee Chee Leong.

5) BN tidak mempunyai 2/3 majoriti di negeri-negeri berikut

Perak BN 31 PR 28
Terengganu BN 17 PR 15
Kedah BN 21 PR 15
Negeri Sembilan 22 PR 14

6) Bekas MB Johor, Abd Ghani Othman dan bekas KM Melaka, Mohd Ali Rustam tewas.

7) Ibrahim Ali tewas di tangan muka baru Nik Abduh Nik Aziz di Pasir Mas dan Zulkifli Nordin kalah di tangan Khalid Samad di Shah Alam.

 

Miliki website Shopping Cart dengan hanya RM299

Posted by Mrs Keropok November 05, 2012 0 comments

Nak website shopping cart dgn domain anda sendiri?
cth www.BISNESANDA.com

Harga promosi hanya RM299 sekarang
Selepas ni harga ialah RM399
tiada byr bulanan. Cuma renew domain & hosting utk tahun kedua hanya RM100. Tiada contract.

Boleh buat 2 kali byr. RM100 bayaran permulaan, baki RM199 slps website disiapkan..

 

Anda masih menjalankan perniagaan secara tradisional? Mengapa tidak gabungkan Traditional + Online?
Atau anda menjual melalui Facebook, Blog dan sebagainya yang tiada sistem tempahan online?
Atau anda ingin pendapatan tambahan yang mudah
Dengan hanya bermodalkan sekali sahaja , anda mampu memiliki laman web sendiri dan menjual produk anda secara online dan menjual produk anda dengan mudah.

Memperkenalkan..
WEBSITE SHOPPING CART PRO (e-Commerce)
Apa itu Website Shopping Cart?
website shopping cart membolehkan anda menjual apa saja produk ke laman web dan membolehkan pelanggan anda membuat tempahan dan bayaran secara online dan anda menghantar barang melalui pos atau kurier.
Kebiasaan kos membina website edagang seperti ini adalah RM1500 dan ke atas. Kini kami tawarkan shopping cart malaysia yang sangat murah dengan pelbagai fungsi.
Apa kelebihan memiliki web Shopping Cart?
 • Perniagaan anda akan lebih dikenali dan digeruni pesaing
 • Anda dapat menjual barangan anda di seluruh Malaysia atau seluruh dunia. Pembayaran secara online juga dapat di lakukan dari laman web anda
 • Akan mengurangkan kos promosi anda seperti flyers, katalog dan sebagainya kerana anda boleh meletakkan di laman web anda sebanyak mana yang anda suka
 • Tidak perlu menyewa kedai, mengupah pekerja dan sebagainya. Semuanya berjalan secara sutomatik dan online.
 • memudahkan pelanggan membuat tempahan dengan adanya option pilihan spt sais (utk baju dan kasut), warna, kapasiti, dan lain-lain
 • Pengurusan stok yang teratur. Anda boleh melihat baki stok anda. Jika stok telah habis, automatik akan terpapar di web "Out Of Stock", "Pre-Order" dan sebagainya. Anda boleh setkan sendiri. Anda juga boleh paparkan jumlah stok yang tinggal di website bagi memudahkan pelanggan.
 • Jadikan ia sebagai kerja sambilan anda. Anda tidak perlu berhenti bekerja. Anda hanya perlu meluangkan masa 1-2 jam sehari


  Siapa yang sesuai memiliki web Shopping Cart ini?
  • Penjual barang secara online di Facebook, Blog dan sebagainya. Iklankan produk anda di facebook anda seperti biasa cuma link kan ke web shoppingcart untuk tempahan. Jangan tinggalkan promosi anda di facebook kerana ianya sangat penting.
  • Pelajar, surirumah, yang bekerja atau sesiapa yang mahu jadikan ia sebagai kerja part time.
  • Pemilik Kedai fizikal - membolehkan produk-produk di kedai untuk dijual secara online dan untuk meluaskan pasaran
  • Pemborong - Untuk memudahkan urusan penjualan kepada pekedai dan agen.
  • Penawar perkhidmatan. Hebahkan perkhidmatan yang anda tawarkan.
  • Kilang - Untuk membolehkan dan memudahkan pemborong menempah produk secara online, katalog online

  Produk apa yang sesuai dijual?
  • Kasut, baju, seluar, jam tangan, aksersori dan pelbagai pakaian
  • Pakaian dan perkakasan bayi
  • Barangan komputer
  • Handfon, MP3, MP4, Playstation
  • Peralatan sukan dan senaman
  • Produk kecantikan
  • Aksersori kereta
  • Makanan dan minuman
  • Kereta dan motorsikal (Sgt sesuai utk used car atau salesman)
  • Hartanah (Agen hartanah sangat sesuai)
  • Perabot dan hiasan
  • Peralatan pejabat, industri
  • Restaurant
  • Perkhidmatan
  • dan bermacam-macam lagi produk yang ada
  Website shopping cart ini bukan sahaja untuk jual barang secara online, ia juga boleh digunakan sebagai katalog online.

  Demo
  Anda dijemput untuk mencuba demo untuk halaman hadapan dan juga admin
  Halaman hadapan:
  Halaman admin:
  Username: demo
  Password: demo
  Klik disini untuk demo admin

www.shoppingcart.my/damiasshoppe

Kelebihan memakan petai

Posted by Mrs Keropok Oktober 29, 2012 0 commentsKeenakan petai sebagai ulam, jeruk, mahupun menjadi bahan dalam masakan seperti sambal tumis udang atau sambil ikan bilis dan sebagainya, membuatkan penggemar-penggemar petai berasa lapar.

Di sebalik keenakan petai bersama kesan bau mulut yang kurang menyenangkan, petai turut mempunyai khasiat dan nilai perubatan yang tinggi. .

Pokok petai merupakan spesis pokok asli yang tingginya sekitar 30 meter, dan banyak tumbuh di kawasan hutan Malaysia, Indonesia dan Thailand. Buah petai mempunyai kadar protein dan lemak yang tinggi berbanding buah-buah hutan yang lain. Selain itu, buah petai mengandungi kalsium, fosforus, zat besi serta kaya dengan vitamin A, B1, B2 dan C (vitamin C boleh jadikan anda awet muda!). .

Yang paling berkhasiat ialah petai yang segar dan besar buahnya. Jadi jika memilih petai di pasar tu, pilihlah yang bijinya nampak besar dan segar, itulah yang terbaik. .

KHASIAT PERUBATAN PETAI

Biji Petai
* Khasiatnya ialah apabila dimakan dapat merawat masalah hati (liver), busung, bengkak buah pinggang, kencing manis (diabetes). Juga dapat membunuh cacing dalam perut serta usus, lalu keluar bersama najis.

Daun
* Daun petai boleh digunakan untuk merawat demam kuning. Caranya ialah dengan merebus daun petai, kemudian airnya dibuat minum.

Akar (kulit akar)
* Ini khusus untuk rawatan kencing manis (diabetes), juga direbus kemudian airnya diminum. Amalkan selalu.

Khasiat Petai Belalang
Petai belalang mempunyai buah yang kecil. Petai Belalang ini boleh didapati di kawasan kampung. Petai Belalang ini baik bagi mereka yang hendak merawat masalah buah pinggang, caranya ialah dengan mengeringkan sejumlah petai belalang. Setelah itu masukkan petai-petai yang telah dijemur kering itu ke dalam air panas. Minumlah ia setelah membiarkan seketika. Sangat mujarab. Bagi sesiapa yang ada masalah buah pinggang, bolehlah cuba. Setelah beberapa kali meminumnya, boleh jumpa doktor untuk membuat pemeriksaan.
 
http://my.entertainment.yahoo.com/news/kelebihan-memakan-petai

TAKWIM PERSEKOLAHAN & PEPERIKSAN 2013

Posted by Mrs Keropok Oktober 23, 2012 0 comments
Kementerian Pelajaran malaysia (KPM) telah mengeluarkan takwim persekolahan bagi tahun 2013. Diharapkan ini dapat memudahkan pelajar, ibu bapa atau penjaga dan pihak sekolah membuat perancangan untuk tahun 2013:
 


 

Mana lebih baik iPhone 5 Vs Samsung Galaxy S3

Posted by Mrs Keropok Oktober 21, 2012 0 comments

Klik pada imej untuk besarkan...

 

PSY - GANGNAM STYLE (강남스타일) M/V

Posted by Mrs Keropok September 21, 2012 0 comments


Bernama 10/9/2012 KOTA BAHARU, 9 Sept (Bernama) -- Kongres Kesatuan Pekerja-Pekerja Di Dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS) berharap kerajaan memberi bonus yang terbaik kepada anggota perkhidmatan awam pada Bajet 2013 yang akan dibentangkan di Parlimen 28 Sept ini. Presiden CUEPACS Datuk Omar Osman berkata sebelum ini CUEPACS memohon kerajaan memberi bonus dua bulan gaji kepada 1.4 juta penjawat awam dan pihaknya percaya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mempertimbangkan perkara tersebut berdasarkan kemampuan kerajaan. "Dalam sejarah, kita tidak pernah dapat dua bulan bonus. Bonus terbaik yang pernah diberi kerajaan kepada anggota perkhidmatan awam ialan bonus sebulan gaji iaitu pada zaman Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri," katanya kepada pemberita pada Majlis Bersama Pembantu Pertanian Lembaga Kemajuan Pertanian Kemubu (KADA) di sini Ahad. Omar berkata penjawat awam wajar memperoleh bonus terbaik memandangkan transformasi yang dilakukan di jabatan dan agensi kerajaan yang melonjakkan prestasi dan kecekapan mereka melaksanakan tanggungjawab. Sementara itu, beliau berkata pihaknya akan mencadangkan kepada Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) supaya memberi nama baru kepada jawatan yang berkaitan dengan pembantu seperti pembantu pertanian, pembantu pegawai tadbir dan pembantu juruteknik. -- BERNAMA

LAGU RAYA

Posted by Mrs Keropok Ogos 16, 2012 0 comments


BONUS RAYA SETENGAH BULAN GAJI!!!!!!

Posted by Mrs Keropok Julai 25, 2012 0 comments


BONUS SETENGAH BULAN GAJI UNTUK PENJAWAT AWAM, BAYARAN KHAS RM500 UNTUK PESARA KERAJAAN

Bernama
25/7/2012

KUALA LUMPUR, 25 Julai (Bernama) -- Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju membayar bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada penjawat awam.

Perdana Menteri yang juga Menteri Kewangan turut mengumumkan bahawa kerajaan bersetuju memberi Bayaran Khas Kewangan sebanyak RM500 kepada pesara kerajaan.

Bayaran itu akan dibuat pada 9 Ogos ini, katanya dalam kenyataan di sini.

Pemberian bonus dan bayaran khas itu akan memanfaatkan seramai 1.27 juta penjawat awam persekutuan dan 657,000 pesara kerajaan.

Najib berkata pemberian bonus dan bayaran khas kewangan itu dibuat berdasarkan kedudukan dan kemampuan kewangan kerajaan.

Beliau berkata bayaran itu akan melibatkan anggaran perbelanjaan sebanyak RM2.2 bilion.

Najib berkata pemberian bonus dan bayaran khas itu merupakan penghargaan kerajaan kepada seluruh penjawat awam dan pesara kerajaan.

"Kerajaan sentiasa prihatin dan sangat menitikberatkan kebajikan penjawat awam dan para pesara kerajaan," katanya.

Beliau berharap langkah itu dapat membantu mereka membuat persediaan menyambut Hari Raya Aidilfitri.

Najib berkata pembayaran bonus kepada penjawat awam itu bagi menghargai sumbangan dan dedikasi mereka dalam melaksanakan program pembangunan negara.

-- BERNAMA

Dipetik daripada:
http://cuepacs.blogspot.com/2012/07/bonus-setengah-bulan-gaji-untuk.html


TIMBALAN Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin melancarkan Sambutan Perayaan Hari Guru 2012 Peringkat Kebangsaan Ke-41 di Dewan Jubli Perak di sini, hari ini.

TIMBALAN Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin melancarkan Sambutan Perayaan Hari Guru 2012 Peringkat Kebangsaan Ke-41 di Dewan Jubli Perak di sini, hari ini.
KUALA KANGSAR: Seramai 24,053 guru lepasan ijazah dan diploma yang memenuhi syarat tempoh perkhidmatan akan dinaikan pangkat mulai Jun hingga hujung tahun ini.

Perkara itu diumumkan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, sempena sambutan Hari Guru ke-41 di sini, hari ini.
Muhyiddin yang juga Menteri Pelajaran berkata, kenaikan pangkat itu membabitkan 8,222 Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah dan 15,831 Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Lepasan Diploma.
Beliau turut mengumumkan 3,085 pengetua gred DG48 ke DG52 dan penolong pengetua gred DG44 ke DG48 akan diperakukan untuk kenaikan pangkat secara berperingkat mulai bulan depan.

Guru terbabit boleh menyemak status kenaikan pangkat di laman web Kementerian Pelajaran.PROGRAM MINGGU ORIENTASI PELAJAR PRAUNIVERSITI SMKTPG AMBILAN MEI 2012

Tarikh: 7 - 16 MEI 2012
Related Posts with Thumbnails


NAMSAHAZ Webhosting - Webhosting mampu milik untuk semua!Web hostingJOM IKLAN DI SINI

Hanya RM10/bulan!!!
KLIK SINI

Translate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Recent Post

Jom join Blog Cikgu Khai.....

YOUR MESSAGE HERE

IKLAN BANNER

IKLAN DI SINI Hanya RM10/bulan!!! Click here


NAMSAHAZ Webhosting - Webhosting untuk semua!IKLAN DI SINI Hanya RM10/bulan!!! Click here

Twitter

Follow by Email