JOM IKLAN DI SINI
Hanya RM10/bulan!!!
KLIK SINI

WELCOME!

WELCOME!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PROGRAM AFFILIATE: PERNIAGAAN TANPA MODAL

Posted by CIKGU KHAI Januari 15, 2012

Pada masa kini, kita sering mendengar bagaimana Internet dapat menjana pendapatan yang sangat lumayan. Ada yang sudah menjadi billionare dan ada juga yang masih tercari-cari produk atau servis yang boleh dijual di internet. Bagaimana dengan anda? Ada sebarang idea? Produk yang meletup??

Cuba baca kisah berikut, bagaimana seorang remaja di Briatain masih di bangku sekolah berjaya menjadi jutawan pada usia yang sangat muda.....

Remaja 16 tahun Jadi Jutawan Muda

CHRISTIAN OWENS menjadi jutawan dalam usia baru 16 tahun selepas memulakan perniagaan Internet dua tahun lalu.

NORTHAMPTON - Seorang remaja sekolah di Britain, Christian Owens mencipta sejarah apabila dia berjaya memperoleh kekayaan £1 juta (RM4.9 juta) dalam usia 16 tahun selepas memulakan perniagaannya dua tahun lalu, lapor sebuah akhbar semalam.
Sumber: http://jutawaninternetmuda.blogspot.com/




Sebenarnya anda tidak perlu mempunyai produk sendiri untuk menjana pendapatan di internet. Mungkin ramai yang tertanya-tanya. Bagaimana?

Jawapannya adalah PROGRAM AFFiLIATE.

Artikel ini akan mengupas secara detail apakah yang dikatakan Program Affiliate. Jadi bagi anda yang mahu memulakan perniagaan dan menjana pendapatan di internet teruskan membaca.

Saya rasa tentu anda pernah mendengar istilah affiliate tapi tidak berapa faham. Semoga artikel ini dapat membantu memberi kefahaman kepada anda dan anda dapat menjadi usahawan internet berjaya.


APAKAH PROGRAM AFFILIATE??

Secara mudahnya, dalam program affiliate anda membawa seseorang ke suatu website dan mereka membeli produk atau perkhidmatan dari website tersebut ataupun mereka sign-up @ mendaftar, maka anda dibayar komisyen.

Dalam program ini sesebuah syarikat
berkongsi keuntungan dengan anda kerana anda memasarkan produk atau perkhidmatan mereka. Anda akan dibayar komisyen jika berjaya 'menghantar' seseorang pelanggan ke syarikat tersebut sama ada secara online @ offline!!


BAGAIMANA MENYERTAINYA?

Sangatlah mudah untuk menyertai Program Affiliate. Terdapat banyak syarikat yang menggunakan sistem ini untuk memasarkan produk mereka melalui pengiklanan di internet. Yang penting untuk menyertainya anda tidak dikenakan sebarang bayaran. PERCUMA!!! Anda dapat menjana pendapatan tanpa modal dari Program Affiliate ini.

Berikut adalah langkah-langkah untuk menyertai Program Affiliate:-

1) Kenal pasti syarikat yang menawarkan Program Affiliate
Terdapat banyak syarikat di Internet yang menawarkan Program Affiliate seperti syarikat yang terlibat dalam penjualan buku, muzik, DVD movies atau games, barangan elektronik, makanan kesihatan, alatan sukan, pakaian, dan lain-lain lagi.....sehinggalah kepada syarikat yang memasarkan perkhidmatan seperti web hosting, web design, search engine, direktori, seminar perniagaan, dan bermacam-macam lagi.


2) Baca, fahami dan bersetuju dengan terma dan syarat yang ditetapkan
Ini amatlah penting bagi mengelakkan sebarang masalah di kemudian hari seperti masalah pembayaran, cara promosi, tempoh luput dan sebagainya. Jika sudah bersetuju, daftarkan permohonan anda dengan mengisi 'form' yang disediakan oleh syarikat tersebut.

3) Masukkan link di dalam website anda
Untuk menghubungkan pelanggan ke website syarikat tersebut. anda perlu memasukkan link dalam website anda. Apabila permohonan anda diluluskan, anda biasanya diberikan 'HTML code' ataupun 'link' yang mengandungi Affiliate ID anda sendiri. Tugas anda hanyalah perlu meletakkan 'HTML code' ataupun 'link' tersebut ke dalam website anda. Jika ada orang klik dan seterusnya membuat pembelian, maka anda akan mendapat komisyen.

4) Tunggu bayaran komisyen anda (jika ada)
Sebenarnya tiada apa yang perlu dipelajari di sini kerana ianya adalah milik anda, bukannya milik sesiapa yang lain. Jadi terpulanglah kepada anda bagaimana untuk menerima bayaran komisyen tersebut, dan seterusnya terpulanglah kepada anda apa nak dibuat dengan duit tersebut. Ini semua adalah hasil dari usaha anda sendiri dan bukannya orang lain. Jadi hanya anda saja yang berhak!!!




KELEBIHAN PROGRAM AFFILIATE

Program Affiliate yang terbukti mempunyai banyak kelebihannya seperti tersenarai di bawah:-

  1. Tidak memerlukan produk sendiri.
  2. Mudah disertai dan boleh bermula dengan segera.
  3. Boleh disertai secara PERCUMA!!!
  4. Teknik pemasaran sudah disediakan oleh syarikat.
  5. Tidak perlu terlibat dalam urusan jual-beli (diuruskan oleh pemilik produk)
  6. Tidak memerlukan sebarang perisian atau teknik (disediakan oleh syarikat.

Berikut adalah beberapa syarikat yang menawarkan Program Affiliate tersebut...


SENARAI PROGRAM AFFILIATE:

*klik pada banner untuk maklumat lanjut


1. E-BOOK PANDUAN LULUS TEMUDUGA KERJA KERAJAAN




2. E-KAMUS




3. JOM HOSTING




4. MOTIVASI MENTOR JUTAWAN OLEH IRFAN KHAIRI




5. E-BOOK BISNES T SHIRT




6.NAMSAHAZ WEBHOSTING

NAMSAHAZ Webhosting - Webhosting mampu milik untuk semua!


7. E-BOOK SEMINAR PERNIAGAAN INTERNET




8. E-BOOK PERANCANGAN PERKAHWINAN




9. AGEN ALLSTAR PERFUME




10. FREE WEBHOSTING




11. CNI MLM






Terdapat banyak lagi syarikat yang menawarkan program ini sebenarnya. Nantikan pada artikel akan datang. Semoga anda berjaya..


5 comments

  1. halim Says:
  2. Tuan, memang betul affiliate adalah bisnes tanpa modal yang paling best sekali. tak perlu susah payah jumpa orang. Hanya di rumah sahaja pun boleh buat

     
  3. NA SAYANG Says:
  4. RM100,000 Menanti Anda...
    http://bit.ly/TjWaMv

     
  5. Tanpa Nama Says:
  6. http://myinternettask.com/?ref=1994
    tiada modal diperlukan

     
  7. kitty racell Says:
  8. Anda boleh cuba klik link ni http://www.000webhosting.com/836286.html ianya tidak memerlukan modal

     
  9. Nazri Din Says:
  10. cmna nk approach company owner tu...

     

Catat Ulasan

ULASAN ANDA AMAT BERNILAI. BERIKAN ULASAN YANG MEMBINA. TERIMA KASIH.

Related Posts with Thumbnails


















NAMSAHAZ Webhosting - Webhosting mampu milik untuk semua!











Web hosting



JOM IKLAN DI SINI

Hanya RM10/bulan!!!
KLIK SINI

Translate

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Recent Post

Jom join Blog Cikgu Khai.....

YOUR MESSAGE HERE

IKLAN BANNER

IKLAN DI SINI Hanya RM10/bulan!!! Click here










NAMSAHAZ Webhosting - Webhosting untuk semua!











IKLAN DI SINI Hanya RM10/bulan!!! Click here

Twitter

Follow by Email